A muay thai boksz bizonyította hatékonyságát számos küzdelemben, harcban. Manapság a thai katonaság kiképzésének alapját alkotja csakúgy, mint a világon, számos helyen pl. a CIA-nál, vagy a híres U.S. Seal csapatnál! De mint nemzeti sport, a thaiföldi iskolák tananyagát is képezi. Az ősi stílus követőinek gyakorolni kell a pusztakezes küzdelmen kívül a páros kard használatát is. Az ősi kardforgató stílus neve: krabi-krabong.

Nem kell megijedni!

Ezen az edzésen sem verjük meg egymást, mivel nem csak élsportolók, hanem ügyvédek, diákok, tanárok és üzletemberek járnak ThaiBoxra. Nem kötelező semmilyen felszerelés, bár javasolt, mivel korlátozott számban van pótkesztyű (de azért van).

Az edzés nem csak küzdelemből áll, minden órán átvesszük az alap ütéseket-rúgásokat, hogy rögzüljenek bennünk az alapmozdulatok, illetve az új, elszánt sportolók is csatlakozni tudjanak. Az edzés közben használunk különböző eszközöket, mint például pontkesztyűket, rugópárnákat, boxzsákokat és persze a harcos Énünket…

Mindenki jöhet, aki érez Magában annyit, hogy kipróbálja, hogy a saját testével, miként tudja megvédeni magát esetleges fizikai támadással szemben.

A férfiknak külön megjegyzem, hogy a hölgyek tekintetében, kicsit le vagyunk maradva létszámilag…

Edző: Bence, Tomi